19η SciFY Academy “Εισαγωγή στα Νοήμονα Συστήματα”

19η SciFY Academy | Εισαγωγή στα Νοήμονα Συστήματα
Μέρος 1ο

Την Τετάρτη 24 Μαΐου η ομάδα της SciFY, διοργάνωσε με το INNOVATHENS Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το πρώτο μέρος στην σειρά σεμιναρίων αφιερωμένα στα Νοήμονα Συστήματα.  

Τεχνολόγοι, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι του κλάδου της πληροφορικής, ερευνητές και φοιτητές διαφόρων σχολών, ακόμα και δημοσιογράφοι προσήλθαν στο INNOVATHENS για να παρακολουθήσουν την 19η SciFY Academy.

Ο Dr. Γιώργος Γιαννακόπουλος,  ερευνητής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του ΕΚΕΦΕ “Δημοκριτος” και CTO στην SciFY μας εισήγαγε στο χώρο των Νοημόνων Συστημάτων και πιο συγκεκριμένα:

  • Την αξία της τεχνητής νοημοσύνης
  • Έννοιες της νοημοσύνης και τεχνητής νοημοσύνης
  • Φυσικά και Τεχνητά συστήματα που παρουσιάζουν νοημοσύνη
  • Λειτουργίες νοημόνων συστημάτων
  • Τα νοήμονα συστήματα με τις διαφορετικές επιστήμες

Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε διάλογος και ένα διαδραστικό εργαστήριο που στόχο είχε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν συνολικά την έννοια αλλά και το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης. Όπως πάντα μετά το τέλος της παρουσίασης υπήρχε ο χρόνος να τεθούν ερωτήσεις από το κοινό και λυθούν απορίες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Dr. Γιώργο Γιαννακόπουλο, το INNOVATHENS και φυσικά όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στο σεμινάριο κάνοντας πολύ ενδιαφέροντα σχόλια και ερωτήσεις και κυρίως επειδή συνέβαλαν για ακόμη μία φορά στην πραγματοποίηση του οράματος μας για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης!

Για να ενημερώνεστε για τις επόμενες εκδηλώσεις της SciFY Academy μπορείτε να γραφτείτε εδώ.

Βρείτε την παρουσίαση της 19ης SciFY Academy εδώ