Πρωτοπόροι

Γνωρίστε τους πρωτοπόρους του Ai in Greece και μάθετε για τις πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχουν.

Εταιρείες

SciFY - Science For You

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Η SciFY είναι μία τεχνολογική, Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία αναπτύσσει πληροφοριακά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και τα προσφέρει δωρεάν σε όλους, συμπεριλαμβανόμενου... Read more

Είναι πρωτοπόρος Στην Τεχνητή Νοημοσύνη.Συμμετέχει στο DIGITAL SME Focus Group on AI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αναφέρεται ως πρωτοπόρος στην AI στην Ελλάδα (από την Boston Consulting Group)

Εμπειρία στην εκπαίδευση AI.

 • Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.500 άτομα σε AI μέχρι σήμερα.
 • Διαμορφώνει ειδικά προγράμματα για επιχειρήσεις, φοιτητές, μαθητές
 • Δρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Αναπτύσσει λύσεις AI.Για τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό που χρησιμοποιούνται καθημερινά

Συνεργάζεται στενά με οργανισμούς που προωθούν την τεχνητή νοημοσύνη:

 • Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 • ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 • Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνη
 • SciFY Academy (εκπαίδευση 1500+ ατόμων σε AI μέχρι σήμερα)
 • Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Prometheus AI
 • Ευρωπαϊκό έργο AIIS (ΑΙ Training of medical students)
 • Εφαρμογή NewSum (AI για τον κλάδο της ειδησεογραφίας)
 • Alpha και Omega (με Oikomedia, Google DNI funded – AI για δημοσιογράφους)

Ξεκινήσαμε τους “1000 Πρωτοπόρους στην ΤΝ” για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ανθρώπων που θέλουν να καινοτομήσουν αξιοποιώντας την ΤΝ με ανθρωποκεντρικό τρόπο. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά!

Intracom Telecom

Eταιρεία

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία άνω των 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της ασύρματης πρόσβασης & ... Read more

Από το 2012 η Intracom Telecom εισήγαγε τον BigStreamer™, μια από τις πρώτες πλατφόρμες για τη διαχείριση Big Data και την υποστήριξη αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning – ML) και Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence –AI) στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Σήμερα, η ομάδα R&D της εταιρείας περιλαμβάνει περίπου 35 άτομα εξειδικευμένα στο AI (Data Scientists, Analysts, Engineers, Administrators). Η ομάδα αυτή έχει εμπλακεί σε πλήθος έργων για οργανισμούς Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Υγείας, Τραπεζών και Smart Cities στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύνολο από enterprise-ready εφαρμογές ΑΙ με τη γενική ονομασία Cognitiva™ οι οποίες υποστηρίζονται από προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία.

 • Air Pollution Prediction – Πρόβλεψη της εξέλιξης παραμέτρων ρύπανσης του αέρα στην πόλη του Βελιγραδίου μέσω μηχανικής μάθησης.
 • Sentiment Analysis – Επεξεργασία ελληνικών κειμένων και ήχου για τον αυτόματο εντοπισμό των θετικών/αρνητικών κρίσεων πελατών και των προϊόντων που αφορούν.
 • NFV Resource Intelligence – Έξυπνη διαχείριση υπολογιστικών πόρων σε δίκτυα βασισμένα σε NFV αξιοποιώντας προηγμένες μορφές ΑΙ, όπως το Reinforcement Learning.
 • ETSI ENI – Συμμετοχή στο Experiential Networked Intelligence (ENI) Industry Specifications Group του ETSI με έμφαση στην εφαρμογή ΑΙ στην έξυπνη διαχείριση τηλεπικοινωνιακών δικτύων.
 • Power Consumption prediction – Ερευνητικό έργο με αντικείμενο την πρόβλεψη κατανάλωσης ενέργειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) με στόχο την πράσινη οικονομία.
 • Energy Disaggregation – Ερευνητικό έργο με αντικείμενο την αυτόματη αναγνώριση συσκευών μέσω του ενεργειακού τους αποτυπώματος σε έξυπνους μετρητές ενέργειες, με στόχο τον περιορισμό κατανάλωσης ενέργειας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Crowdsensing – Αυτόματη αναγνώριση συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών μέσω δικτύων Wi-Fi και αποστολή συναγερμών σε δήμους με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Μέσα από αυτή την κοινότητα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε, αλλά και να αποκομίσουμε σημαντικές γνώσεις πάνω στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, δημιουργώντας παράλληλα συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες και ανθρώπους. Εκτός από γνώσεις και εμπειρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η κοινότητα βοηθά στην ανάπτυξη των κατάλληλων ψηφιακών δεξιοτήτων ώστε τα μέλη της να συνεργαστούν και να καινοτομήσουν περεταίρω.

ΟΒΚΟ

Eταιρεία

To obko είναι ένα οικοσύστημα βασισμένο σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που φιλοδοξεί να γίνει το μοναδικό σημείο επαφής του χρήστη με τις Τράπεζες του και να ενοποιήσει την οικονομική του ζωή... Read more

Το obko βασίζεται εγγενως στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί το βασικό εργαλείο για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.  Μέσω της ΤΝ καταφέρνει να αναλύσει σε βάθος τα οικονομικά στοιχεία των χρηστών, να κατανοήσει τη συμπεριφορά τους, τη στρατηγική σκέψης τους γύρω από τα οικονομικά τους και τις συνήθειες τους όταν ξοδεύουν.   

 

Παράλληλα η ΤΝ δίνει τη δυνατότητα στο obko να μη δίνει στο χρήστη μόνο την εικόνα του σήμερα και στατιστικές οικονομικές αναλύσεις του παρελθόντος αλλά να μπορεί να δώσει στο χρήστη μία καλή πρόβλεψη για τις μελλοντικές πληρωμές του και πως αυτές θα επηρεάσουν τη ρευστότητα του ώστε να διασφαλίσει ότι καλύπτονται οι υποχρεώσεις του.

 • SciFY Academy  – Εκπαίδευση 2019.
 • Επεξεργασία οικονομικών δεδομένων – Χρηστών για την εξαγωγή ποιοτικών συμπερασμάτων γύρω από την οικονομική συμπεριφορά τους και την δυνατότητα να τους παρέχουμε στοχευμένες και πρακτικές συμβουλές διαχείρισης των χρημάτων τους.

Το να ανήκουμε σε ένα οικοσύστημα το οποίο συνεχώς εμπνέεται, αναπτύσσεται και δημιουργεί μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης. Με τη συμμετοχή μας στους 1000 Πρωτοπόρους μπορούμε να ανταλλάσουμε ιδέες και τεχνογνωσία και να εξερευνήσουμε μελλοντικές συνέργειες σε επίπεδο υπηρεσιών που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους τελικούς μας χρήστες.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟIKONOMOTEXNIKΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Α.Ε.

Eταιρεία

Στην ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ οραματιζόμαστε έναν καλύτερο Δημόσιο Τομέα, σύγχρονο, αποτελεσματικό βιώσιμο και ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις. ... Read more

Προσεγγίζουμε τον κάθε φορέα ως ξεχωριστή περίπτωση δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητές του. Αναλύουμε σε βάθος τα δεδομένα του οργανισμού, μελετάμε τις δυνατότητές του, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες αιχμής, διαμορφώνουμε πάντοτε σε στενή συνεργασία με τους ίδιους τους φορείς και υλοποιούμε την πλέον ολοκληρωμένη, καινοτόμα, εφαρμόσιμη και βιώσιμη λύση. Βασικοί πυλώνες υλοποίησης της μεθοδολογίας μας είναι το άρτια εκπαιδευμένο διεπιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, καθώς και το ευρύ δίκτυο κορυφαίων στο είδος τους συνεργατών της.

Εκπαίδευση management team: ‘’Leading AI-Empowered Innovation’’
Εφαρμογή ΑΙ Roadmap.

Η πελατοκεντρική φιλοσοφία, η άμεση ανταπόκριση, η ταχύτητα εξυπηρέτησης, η αξιοπιστία και η κουλτούρα επίλυσης προβλημάτων αποτελούν βασικές αξίες της εταιρείας. Εργαζόμαστε διαρκώς για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε, επενδύοντας στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην καινοτομία. Η συμμετοχή μας στην πρώτη κοινότητα ΤΝ στην Ελλάδα, είναι απόλυτα συμβατή με όλα τα παραπάνω, όπως αποτυπώνονται στη σύγχρονη στρατηγική της εταιρείας και στο εταιρικό μας moto: “Building a Better Public Sector”.

PlanBe

Eταιρεία

Αποστολή της PlanBe είναι η οικοδόμηση ευφυών, ανθεκτικών και βιώσιμων Πόλεων. Παρέχουμε στρατηγικές και εργαλεία για την επίτευξη των 17 Στόχων ... Read more

Η αξιοποίηση της ΤΝ βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της PlanBe, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη δημιουργία έξυπνων, ανθεκτικών και βιώσιμων πόλεων. Ενδεικτικά έργα της PlanBe αποτελούν η μελέτη ψηφιακού μετασχηματισμού της Πόλης της Ρόδου και το πρώτο Voluntary Local Review στην Ελλάδα για το Δήμο της Σκιάθου.

Εκπαίδευση management team: ‘’Leading AI-Empowered Innovation’’
Εφαρμογή ΑΙ Roadmap

Η συμμετοχή σε μία κοινότητα πρωτοπόρων επαγγελματιών σε επίπεδο τεχνογνωσίας ΤΝ και εφαρμογής αυτής, προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, την ενίσχυση συμμαχιών για την από κοινού επίτευξη μιας κοινωνίας βιώσιμης χωρίς αποκλεισμούς καθώς και τη στοχευμένη επιλογή ενδεδειγμένων μοντέλων ΤΝ για την δημιουργία έξυπνων πόλεων και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

COSMOTE

Eταιρεία

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την ... Read more

Η COSMOTE, κατέχει και διαχειρίζεται μεγάλους όγκους δεδομένων προερχόμενα από διάφορες πηγές, που με την αξιοποίηση τους, μπορούν να εκπαιδευτούν αλγόριθμοι ΑΙ και να δημιουργηθούν υπηρεσίες που θα κάνουν ένα κόσμο καλύτερο για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, η Cosmote επενδύει σε στοχευμένες λύσεις AI που καλύπτουν τόσο εσωτερικές ανάγκες όσο και ανάγκες πελατών. Οι λύσεις αυτές καλύπτουν μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών, όπως Machine vision, NLP, chatbots, sentiment analysis, κ.α.

Η COSMOTE συμμετέχει, υποστηρίζει και προάγει την καινοτομία μέσα από δράσεις στις οποίες παρουσιάζονται λύσεις και υπηρεσίες, που βασίζονται σε τεχνολογίες σχετικές με το ΑΙ. Με γνώμονα το παραπάνω η COSMOTE έχει δημιουργήσει την Ομάδα ΙΤ Innovation Center, η οποία έχει σαν στόχο να παρακολουθεί, να υποστηρίζει και να προάγει την καινοτομία σε όλες μας τις λειτουργίες και δραστηριότητες του Ομίλου. Η Ομάδα ΙΤ Innovation Center διερευνά την σύνδεση και την συνάφεια των λύσεων ΑΙ, στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και υποστηρίζει ενεργά την υιοθέτηση τους.

Μέσα από αυτή τη Δράση των 1000 πρωτοπόρων, η COSMOTE επωφελείται από την μεταφορά τεχνογνωσίας, η οποία είναι αποτέλεσμα των επαφών και των συνεργασιών μεταξύ των μελών. Εταιρίες και πάροχοι τεχνολογίας ΑΙ δημιουργούν ένα δίκτυο συνεργατών. Αυτή η μεταφορά τεχνογνωσίας ΑΙ θα βοηθήσει εκτός από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων της COSMOTE και στην υιοθέτηση λύσεων στις καθημερινές τους εργασίες.

DESMOS

Σωματείο

Ο Δεσμός είναι ένα μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα που λειτουργεί ως κόμβος μεταξύ χορηγών και δικαιούχων οργανισμών σε όλη την Ελλάδα για την κάλυψη τεκμηριωμένων αναγκών με ... Read more

Γνώσεις πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη.
Αναδυόμενες τάσεις, τεχνολογίες αιχμής και βέλτιστες πρακτικές στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης. Η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη στις λειτουργείες τους.

Έμπνευση και Καινοτομία.
Εκτεθήκαμε σε πρωτοποριακές ιδέες και έργα που μπορούν να πυροδοτήσουν τη δημιουργικότητα και νέες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων για τα οποία μας ενδιαφέρει.

ΜΕΧΟΧΟ

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Η Mexoxo είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τις γυναίκες στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση είναι ... Read more

Μετά τη συμμετοχή στη συνεδρία SciFΥ, η προοπτική της Mexoxo για την τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί σημαντικά. Αναγνωρίζουμε πλέον την κρίσιμη ανάγκη για ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης. Θεωρούμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ανεκτίμητη για τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών και την υπέρβαση των ορίων, επιτρέποντάς μας να επιταχύνουμε τη λήψη αποφάσεων, το σχεδιασμό, να μετατρέψουμε την περιέργεια σε δημιουργικότητα και να συμβάλουμε σε έναν πιο βιώσιμο και λαμπερό κόσμο.

Μέχρι τώρα, η εμπλοκή μας σε πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης περιοριζόταν στη συνεδρία SciFΥ. Ωστόσο, σχεδιάζουμε από εδώ και πέρα να ενσωματώσουμε τον σχεδιασμό τεχνητής νοημοσύνης στον οργανισμό μας. Αυτή η προσπάθεια στοχεύει να υποστηρίξει την αποστολή μας για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης για τις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου μας στο CGI και κάνοντας τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση των γυναικών πραγματικότητα.

Η συμμετοχή στο Pioneers for AI μας προσφέρει πολλά οφέλη. Παρέχει ανεκτίμητες ευκαιρίες δικτύωσης, παρέχει πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις, ενισχύει τις συνεργασίες και προωθεί τη συμπερίληψη. Επιπλέον, μας κρατά ενήμερους για βιώσιμες προσεγγίσεις, ερχόμενοι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την αποστολή μας να προωθήσουμε την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα. Μας δίνει τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην εξέλιξη του κόσμου.

Odyssea

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Η Odyssea είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει ευάλωτους νέους προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις ευκαιρίες απασχόλησης στην κοινωνία, παρέχοντας ... Read more

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ΜΚΟ μεσαίου επιπέδου, η Odyssea είναι ένας οργανισμός που βασίζεται σε δεδομένα που χρησιμοποιεί ψηφιακές τεχνολογίες, καλά τεκμηριωμένες διαδικασίες και πληροφορίες για να ανταποκρίνεται καλύτερα σε συγκεκριμένες εργασίες και να προσαρμοστεί γρήγορα στην αλλαγή. Με αυτή τη νοοτροπία, έχουμε σχεδιάσει, αναπτύξει και εφαρμόσει ένα προσαρμοσμένο ψηφιακό εργαλείο που μας βοηθά να οργανώνουμε και να παρακολουθούμε την εργασία μας και να μετράμε τον αντίκτυπό μας, όλα σε ένα μέρος. Έχουμε επίσης αναπτύξει την Πλατφόρμα Ταλέντου μας (talent.odyssea.com) για την αποτελεσματική αντιστοίχιση ατόμων που αναζητούν εργασία με εταιρείες. Χρησιμοποιώντας αναλύσεις δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη, ενισχύουμε τη δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο λήψης αποφάσεων που βασίζεται σε στοιχεία και είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε πολύτιμα δεδομένα και καλές πρακτικές με τους χορηγούς μας, την αγορά εργασίας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του ανθρωπιστικού οικοσυστήματος.

Αξιοποιώντας αυτή τη γνώση και με την πρόθεση να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε αναδυόμενες τεχνολογίες, η Odyssea δημιουργεί μια σειρά εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την υποστήριξη των εσωτερικών και εξωτερικών λειτουργιών της. Μερικά εργαλεία που βρίσκονται υπό ανάπτυξη ή στο πρόγραμμα είναι: 

– Αλγόριθμοι αντιστοίχισης για τις εταιρείες και τους δικαιούχους μας 

– Έξυπνη εκτίμηση επιπτώσεων 

– Έξυπνη προτεραιοποίηση των δυνητικών πελατών συγκέντρωσης κεφαλαίων 

– Έξυπνο φιλτράρισμα εισερχόμενων αιτημάτων

Η Odyssea έχει αποκτήσει μια πιο ολιστική κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης της στρατηγικής της για την τεχνητή νοημοσύνη και μεγάλη υποστήριξη από ειδικούς του χώρου στα επόμενα βήματά της στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Save Your Hood

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Το Save Your Hood είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που γεννήθηκε πριν από 3 χρόνια από την ανάγκη μας να ζούμε σε πιο καθαρές, πιο όμορφες και πιο υγιεινές γειτονιές! Ενθαρρύνει την ... Read more

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει πολύ τόσο το Save Your Hood όσο και όλες τις οργανώσεις και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών. Η εξοικείωση με αυτή θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε προβλήματα όπως η έλλειψη επαρκούς προσωπικού και χρηματοδότησης, καθώς και να διαχειριστούμε τον μεγάλο αριθμό των εθελοντών μας με ουσιαστικό τρόπο. Θα μας επιτρέψει επίσης να δημιουργήσουμε καινοτόμα έργα για την καταπολέμηση της σπατάληςτων αποβλήτων στην Ελλάδα, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και τη διάσωση των γειτονιών μας!

Athens Alzheimer Association

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Το Alzheimer Athens είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2002 από άτομα με άνοια, συγγενείς τους και επαγγελματίες υγείας που ... Read more

Όχι πολύ δραστήρια αυτή τη στιγμή

Εκπαίδευση της SciFΥ “Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη”

Καλύτερη κατανόηση του πως δουλεύει η ΤΝ και του πως μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.

HIGGS

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Το HIGGS | Higher Incubator Giving Growth & Sustainability | είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει ... Read more

Μετά τη συμμετοχή στο σεμινάριο που υλοποιήθηκε από τη SciFy, είμαστε ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να εξερευνήσουμε νέες δυνατότητες στον τομέα της Tεχνητής Nοημοσύνης και την πιθανή εφαρμογή της στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας.

Διερευνούμε τις επιλογές μας για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την έναρξη ενεργειών Τεχνητής Νοημοσύνης στην εργασία μας.

Γνώση, ενημερώσεις και εφαρμογές πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Δικτύωση με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη που ενδιαφέρονται για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Δυνατότητα ενημέρωσης και διάδοσης των ενημερώσεων σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη σε άλλες ΟΚΠ που συμμετέχουν στα βασικά μας προγράμματα, εκδηλώσεις και δραστηριότητές.

 

«Άλμα Ζωής» Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Το «Άλμα Ζωής» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες... Read more

Προς το παρόν, μέχρι τώρα ως φορέας έχουμε συμμετάσχει  στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “AI Pioneers in Civil Society”

Ελπίζουμε οτι μέσω της συμμετοχής μας στο Pioneers for AI θα μας δοθεί η ευκαιρία για  δικτύωση και ανάπτυξη νέων  συνεργασιών, θα μπορέσουμε να υιοθετήσουμε λύσεις που θα βοηθήσουν την καθημερινή λειτουργία και θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για πρόσβαση σε  καινοτόμες λύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, με απώτερο στόχο την πιο αποτελεσματική, πιο ευρεία και πιο άμεση κάλυψη των αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα.

 

WWF Ελλάς

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Η WWF Ελλάς είναι μια ανεξάρτητη εθνική περιβαλλοντική ΜΚΟ που ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο WWF. ... Read more

Μέχρι σήμερα, η σχέση μας με την Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ουσιαστικά εξαντληθεί στη χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης που είναι ενσωματωμένα σε βασικό λογισμικό. Επίσης, γίνεται μια μικρή χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για επεξεργασία κειμένου.

Αυτή τη στιγμή διερευνούμε επιλογές για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για σκοπούς CRM, διαχείρισης εγγράφων, αλλά και για συγκεκριμένες εφαρμογές πεδίου (όπως χρήσεις στην τηλεμετρία).

Μέχρι σήμερα έχουμε επωφεληθεί από μια εξαιρετική εκπαίδευση και καθοδηγούμενη συζήτηση σχετικά με πιθανές εφαρμογές. Προσβλέπουμε σε ευκαιρίες για ανταλλαγές τεχνογνωσίας και συνεργασίες, ειδικά σε εφαρμογές που παρουσιάζουν κοινό ενδιαφέρον για την κοινότητα των ΜΚΟ.

Πρόσωπα

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Expert | Research Fellow στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" CEO και CRO στη SciFY

O Γιώργος Γιαννακόπουλος, έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού, έργα πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης. Είναι ο CTO της SciFY και ερευνητής του Ινστιτούτου ... Read more

He holds a PhD on Artificial Intelligence and specializes in Natural Language Processing, Machine Learning and Data Mining. Within SciFY he leads a team of more than 10 people on projects related to data mining and text summarization (NewSum project), personalization (PServer project) and other state-of-the-art IT settings.

Prometheus AI Training : “DIGITAL SME Focus Group on AI

Βασίλης Γιαννακόπουλος

Marketing και Social Impact Manager στη SciFY

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, απέκτησε το πτυχίο Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακής Έρευνας καθώς και το Μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό ... Read more

Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος

Δρ

Ο Κώστας Γιαννακόπουλος είναι Φυσικός (ΑΠΘ) με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Λιβερπουλ (1998). Είναι Ερευνητής του ΙΝΝ και εργάζεται στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας) από ... Read more

Μπορεί να βοηθήσει σε πολλους νευραλγικούς τομείς αλλά και την Επιστημονική έρευνα

Επαφή μια μια ομάδα που ασχολείται με ένα ενδιαφέρον θέμα.

Ορέστης Μάνος

Δρ

Αντικείμενο της έρευνας μου αποτελεί η επιστήμη των υλικών με έμφαση στην αναζήτηση πρωτοπόρων μαγνητικών λεπτών υμενίων με σκοπό τη χρήση τους σε μαγνητικούς αισθητήρες μαγνητοαντίστασης και μέσων αποθήκευσης δίσκου.

Συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης στην αναζήτηση καινοτόμων μαγνητικών δομών με ξεχωριστές ιδιότητες για εφαρμογές μαγνητικών αισθητήρων και μέσων αποθήκευσης δίσκου.

Γκόλιας Μιχάλης

Επαγγελματίας πληροφικης εδώ και 35 χρόνια με προυπηρεσία σε τμήματα πληροφορικής σε δίαφορες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα από την θέση του υπευθυνου της Δ/νσης. Ξεκίνησα την καριέρα... Read more

Μπορεί να βοηθήσει σε πολλους νευραλγικούς τομείς αλλά και την Επιστημονική έρευνα

Επαφή μια μια ομάδα που ασχολείται με ένα ενδιαφέρον θέμα.

Κωνσταντινίδης Ευθύμιος (Άκης)

Human Resources Manager (Greece & Cyprus), Printec Hellas SMSA

Ένας επαγγελματίας Ανθρώπινου Δυναμικού με κίνητρα, εστιασμένος στα αποτελέσματα, με δεξιότητες και εμπειρία σε προσλήψεις, αποδοχές και παροχές, εργατικό δίκαιο και σχέσεις, κατάρτιση και ανάπτυξη. Read more

Eleonora Ricci

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια

Ονομάζομαι Eleonora Ricci και είμαι Χημικός Μηχανικός. Έλαβα διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, Ιταλία, και τώρα, ως μεταδιδακτορική... Read more

Σμαράγδα Λυμπεροπούλου

Δρ

Η Σμαράγδα Λυμπεροπούλου είναι Μηχανικός Υλικών με MSc και PhD στη Χημεία και είναι κάτοχος δεύτερου πτυχίου... Read more

Φώτης Παπαστεργίου

Οικονομολόγος με business background και με μεγάλο ενδιαφέρον στη τεχνολογία που ξεκίνησε από μια μεταπτυχιακή ... Read more

Θεωρώ ότι η ΤΝ θα επηρεάσει σχετικά σύντομα σε μεγάλο βαθμό όλες τις εκφάνσεις τις ζωής. Οπότε θεωρώ χρήσιμο και σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να γνωρίσω καλύτερα το θέμα.

Αρχικά από τους “Πρωτοπόρους” κέρδισα ένα ενδιαφέρον εισαγωγικό σεμινάριο για την ΤΝ. Ελπίζω να εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια σε κάτι όντως δημιουργικό και σε επαγγελματικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Γιώτα Σταθάκου

Στέλεχος εταιρείας

Διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου σπουδές της και την 12ετή επαγγελματική της εμπειρία σε big4 ... Read more

Έχω παρακολουθήσει το σχετικό αντικείμενο στο ΜΙΤ και με ενδιαφέρει παρά πολύ το transformation που πρόκειται να συμβεί στη ζωή μας σχετικά άμεσα.

Αναστάσης Σταμάτης

Συνιδρυτής & Data Scientist στη Dataphoria

Ο Αναστάσης είναι Επιστήμονας Δεδομένων και συνιδρυτής της ... Read more

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εδραιωθεί στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω αυτή την εξελιγμένη τεχνολογία για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το κοινωνικό καλό.

Είμαι κομμάτι μιας κοινότητας από ανθρώπους με διαφορετικό χώρο δράσης, που όμως μας ενώνει κάτι κοινό: Το ενδιαφέρον μας για την τεχνητή νοημοσύνη και η θέλησή μας να συνεισφέρουμε στην αξιοποίησή της, ο καθένας και η καθεμία από εμάς στο δικό μας πεδίο.

Νίκος Παληογιάννης

Διαχειριστής Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Είμαι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ). Απασχολήθηκα για πολλά χρόνια ... Read more

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μου εδώ και καιρό σε διάφορα επίπεδα. Τόσο στο πλαίσιο της εργασίας μου, όσον αφορά στην αξιολόγηση και εισήγηση πάνω σε τεχνολογίες/ ευρεσιτεχνίες που εμπλέκουν μεθόδους Τ.Ν. ή στην ανάπτυξη ιδεών και συγγραφή ερευνητικών προτάσεων χρηματοδότησης για λογαριασμό των ερευνητών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και εταιριών του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος», όσο και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς ενδιαφέρομαι για την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό μεθοδολογιών Τ.Ν. για χρήση σε ερευνητικές προσπάθειες μου ή την διευκόλυνση της καθημερινότητας στην εργασία μου. Γενικά, βρίσκω την Τ.Ν. διανοητικά προκλητικό πεδίο και επιπλέον ιδιαίτερα χρήσιμο, μιας και όπως φαίνεται μελλοντικά θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, μεταβάλλοντας καθοριστικά την κοινωνία, την οικονομία και την επιστήμη.

Προσβλέπω σε διεύρυνση των γνώσεων και ικανοτήτων μου πάνω σε θέματα Τ.Ν., μέσω hands on εξάσκησης, όχι μόνο όσον αφορά στις τεχνικές/ προγραμματιστικές πτυχές της Τ.Ν., αλλά και σε άλλες που αφορούν ζητήματα ηθικής, δεοντολογίας και γενικότερης εμπλοκής της στη ζωή μας. Προσδοκώ ότι η πρωτοβουλία «Πρωτοπόροι» θα καλύψουν αυτούς τους στόχους μου και επιπλέον θα μου δώσει την δυνατότητα να αποτελέσω μέλος ενός ευρύτερου δικτύου ανθρώπων με τους οποίους μοιράζομαι τα ίδια ενδιαφέροντα και από τους οποίους μπορώ να μάθω μέσα από την εμπειρία τους, αλλά και να αποκτήσω τα κατάλληλα επαγγελματικά εφόδια για τις προσκλήσεις του μέλλοντος.

Γαβριήλ Γιώργος

Ειδικός σε όλα τα ψηφιακά πράγματα. Δημιουργός λογικής. Λατρεύω να φτιάχνω προϊόντα και εμπειρίες για την... Read more

Κοψαχείλη Κατερίνα

Εξειδικεύομαι στο Customer Experience ψηφιακών και μη ψηφιακών προϊόντων, επικεντρωμένη στη ... Read more

Ένα ενδιαφέρον ταξίδι που θα με βοηθήσει να βελτιστοποιήσω το Customer Experience.

Ανταλλαγή γνώσεων, δικτύωση, νέες ιδέες, ανταλλαγή εμπειριών και αίσθηση του ανήκειν σε μια πολύ ιδιαίτερη κοινότητα.

Βασίλης Λινάκης

Ιδρυτής & CEO του Linakis.digital (www.linakis.com), ενός διεθνώς βραβευμένου ψηφιακού γραφείου, στη Σαουδική... Read more

Η ΤΝ είναι ένας τεχνολογικός (και φιλοσοφικός) τομέας που πάντα με γοήτευε. Πάντα είχα ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον για αυτή. Πριν από 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου, μελέτησα τις παραμέτρους που επηρεάζουν την επιτυχή «ύπαρξη» των ανθρώπων σε εικονικά περιβάλλοντα. Ακόμη και από τότε ήταν εμφανές ότι το επίπεδο νοημοσύνης της μηχανής και το πόσο γρήγορα μπορούσε να προσαρμοστεί στην ανθρώπινη συμβολή, ήταν το κλειδί για την επιτυχία της να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους και να παρέχει ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα. Αυτήν τη στιγμή παρακολουθώ ένα πρόγραμμα Executive MBA και ολοκληρώνω τη διατριβή μου με θέμα «Νομικά και Ηθικά ζητήματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη της αυτόνομης αυτοκινητοβιομηχανίας. Η επίδραση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και της νομοθεσίας στην ευρεία χρήση των αυτόνομων αυτοκινήτων». Τα αυτόνομα αυτοκίνητα βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ΤΝ. Η επιτυχία αυτών των αλγορίθμων είναι το κλειδί για την ανάπτυξη σχεδόν κάθε κλάδου, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Λόγω του βαθύ ενδιαφέροντός μου για τον τομέα της ΤΝ είμαι πολύ πρόθυμος να γίνω μέρος μιας ενεργής κοινότητας ομοϊδεατών, που μοιράζονται ένα ενδιαφέρον για τον τομέα. Η συνάντηση με έναν συνδυασμό επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών μελών στην κοινότητα παρέχει μια μοναδική και συναρπαστική άποψη για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

 

Χρήστος-Αντώνιος Γκιζέλης

Ο Χρήστος-Αντώνιος Γκιζέλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνολογίας ... Read more

Μέσα από την συμμετοχή μου σε πιλοτικά έργα της Ομάδας IT Innovation Center της COSMOTE, έχει δημιουργηθεί το ενδιαφέρον μου για τεχνολογίες TN. Αυτή η ανάγκη καλύπτεται στην παρούσα φάση, μέσα από την ενεργή συμμετοχή μου στα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, τα οποία σχεδιάζουν και δημιουργούν λύσεις και υπηρεσίες αξιοποιώντας δεδομένα.

1. Στο Ερευνητικό Έργο DataPorts (https://dataports-project.eu/), το οποίο θα ενισχύσει τη μετάβαση των ευρωπαϊκών θαλάσσιων λιμένων από συνδεδεμένα και ψηφιακά σε έξυπνα και γνωστικά, παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τη συγκέντρωση και την ενοποίηση δεδομένων που προέρχονται από διάφορες πηγές και ανήκουν σε διαφορετικούς ενδιαφερόμενους. Έτσι ολόκληρη η λιμενική κοινότητα να μπορεί να αποκτήσει πραγματική αξία από αυτά τα δεδομένα, με σκοπό να βελτιώσει τις διαδικασίες της, να προσφέρει νέες υπηρεσίες και να επινοήσει νέα επιχειρηματικά μοντέλα, βασισμένα σε Τεχνητή Νοημοσύνη και δεδομένα.

 

2.  Στο Ερευνητικό Έργο TYPHON (https://www.typhon-project.org/),  στόχος του οποίου είναι να παρέχει μια επικυρωμένη μεθοδολογία και ολοκληρωμένη τεχνική προσφορά για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την αναζήτηση, την εξέλιξη, την ανάλυση και την παρακολούθηση κλιμακούμενων υβριδικών αρχιτεκτονικών δεδομένων.

 

Από τη συμμετοχή μου στην Δράση 1000 Πρωτοπόροι, ευελπιστώ να αποκτήσω καλύτερη κατανόηση, γνώσεις και εμπειρίες στις τεχνολογίες ΤΝ, οι οποίες θα με βοηθήσουν σημαντικά στην συμμετοχή μου σε ερευνητικά έργα, αλλά και στην διαχείριση πιλοτικών έργων που συμμετέχω ή συντονίζω.

Νικολόπουλος-Γκαμάτσης Φίλιππος

Ο Νικολόπουλος-Γκαμάτσης Φίλιππος είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του... Read more

Tο ενδιαφέρον μου για τεχνολογίες και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών. Το ενδιαφέρον αυτό δυνάμωσε μέσω της συμμετοχής μου σε πιλοτικά έργα της Ομάδας IT Innovation Center του ΟΤΕ. Στόχος μου είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενασχολήση μου στον εν λόγω συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα.

1. Το Ερευνητικό Έργο TYPHON (https://www.typhon-project.org/), στόχος του οποίου είναι να παρέχει μια επικυρωμένη μεθοδολογία και ολοκληρωμένη τεχνική προσφορά για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την αναζήτηση, την εξέλιξη, την ανάλυση και την παρακολούθηση κλιμακούμενων υβριδικών αρχιτεκτονικών δεδομένων.

 

2.  H δημιουργία ενός Chatbot για εσωτερική χρήση. Σκοπός του Chatbot αυτού είναι μέσω διαλόγου να κατευθύνει και να βοηθάει τους εργαζομένους του ομίλου ΟΤΕ σχετικά με ποικίλες πολιτικές και διαδικασίες της εταιρείας. Η δημιουργία του συγκεκριμένου εργαλείου βασίζεται σε τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (ελληνικής) καθώς και σε τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

3.  To PoC που αξιοποιεί τεχνολογίες Computer Vision και τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης εντός καταστημάτων λιανικής του Ομίλου ΟΤΕ. Σκόπος του έργου είναι η παρακολούθηση της κίνησης των πελατών (ανώνυμα και εναρμονισμένα με τους κανόνες του GDPR) έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε βελτιστοποιήση της οργάνωσης του χώρου, καλύτερη οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς σε ποικίλες άλλες βελτιστοποιήσεις.

Μέσω της συμμετοχής μου στην Δράση 1000 Πρωτοπόροι, προσδοκώ να επεκτείνω τις γνώσεις μου όσον αφορά τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης με μακροπρόθεσμο στόχο να είμαι σε θέση να συμμετέχω σε περισσότερα σχετικά έργα. Επιπλέον, ευελπιστώ να εμπνευστώ με πιθανές εφαρμογές οι οποίες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον χώρο εργασίας μου καθώς και στις προσωπικές μου φιλοδοξίες.

Gary Joel Pereira

Ο Gary Joel Pereira είναι απόφοιτος του Τμήματος Web Design and Game Development του ΙΕΚ Ακμή... Read more

Tο ενδιαφέρον μου για Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια σπουδών Game Development οπού υπήρξε η πρώτη επαφή για NPC συμπεριφορές και ύστερα στα έργα της Ομάδας IT Innovation Center του Ομίλου Εταιρειών.

Με την συμμετοχή μου στην Δράση 1000 Πρωτοπόροι, ελπίζω να αναπτύξω εμπειρία και καλύτερη γνώση των τεχνολογιών ΤΝ έτσι ώστε να μπορέσω να την εφαρμόσω σε μελλοντικά έργα.

Έλλη-Μαρία Γκούτη

Η Έλλη-Μαρία Γκούτη είναι απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και ... Read more

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο σχεδιασμό και τη διαχείριση πιλοτικών έργων της Ομάδας IT Innovation Center του Ομίλου ΟΤΕ, αναζητώ ιδέες και λύσεις για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες καινοτόμων τεχνολογιών -όπως η τεχνητή νοημοσύνη- σε use cases της εταιρείας. Το ενδιαφέρον μου στην ΤΝ έγκειται τόσο στο κομμάτι της τεχνολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, όσο και στο κομμάτι των πρακτικών εφαρμογών της.

Μια από τις δράσεις ΤΝ στις οποίες έχω συμμετάσχει είναι η δημιουργία μιας πιλοτικής εφαρμογής για την καθοδήγηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων πελατών μέσω οπτικής ανατροφοδότησης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία machine vision.

Από τη συμμετοχή μου στην Δράση 1000 Πρωτοπόροι θα ήθελα να δω στην πράξη πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης δίνοντας λύσεις σε καθημερινές προκλήσεις μέσω της τεχνολογίας. Παράλληλα, ευελπιστώ να αποκτήσω καλύτερη κατανόηση, γνώσεις και εμπειρίες στις τεχνολογίες ΤΝ οι οποίες θα με βοηθήσουν σημαντικά στο scouting καινοτόμων λύσεων στο τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και στο σχεδιασμό και τη διαχείριση πιλοτικών έργων που συμμετέχω ή συντονίζω.

Βασίλης Αγγελής

Ομότιμος καθηγητής Ποσοτικών Μεθόδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο οποίο δίδαξα από το 1987 μέχρι το 1995 και ... Read more

Η σχέση μου με την ΤΝ είναι περιορισμένη. Ως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικών Μελετών συμμετείχα το Νοέμβριο του 2019 στις εργασίες του 15 ου Εθνικού και Διεθνούς Συνεδρίου της Εταιρείας με τίτλο Systemics and Business Intelligence όπου είχα την πρώτη ουσιαστική επαφή μου με το θέμα. Η πρόσφατη συμμετοχή μου στο Εργαστήριο της SciFΥ για την εταιρεία ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ με τίτλο Leading AI – Empowered Innovation αλλά και η προσωπική μου μελέτη με την ευκαιρία αυτή διεύρυνε τις γνώσεις μου, οι οποίες πάντως παραμένουν περιορισμένες, για την ΤΝ και κυρίως για τις δυνατότητες εφαρμογής της στο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Εκτός από τη συμμετοχή μου στο συνέδριο Systemics and Business Intelligence και στο Εργαστήριο της SciFΥ τα οποία προανέφερα δεν έχω συμμετάσχει σε άλλες δράσεις ΤΝ

Ως καθηγητής Ποσοτικών Μεθόδων σε Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων για πολλά χρόνια αλλά και ως εργαζόμενος με μακρόχρονη εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θεωρώ ότι η συμμετοχή μου στους 1000 πρωτοπόρους, δηλαδή η πιο συστηματική και σε μεγαλύτερο βάθος ενασχόληση μου με την ΤΝ θα μου δώσει μεγάλες δυνατότητες αποτελεσματικής αξιοποίησης της πληροφορίας, η διαθεσιμότητα της οποίας έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια, για την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας στο επιχειρησιακό περιβάλλον η οποία επίσης εμφανίζει κατακόρυφη αύξηση, μέρος της οποίας πιστεύω ότι οφείλεται ακριβώς στην ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας.

Θάνος Πολύδωρος

Ο Θάνος Πολύδωρος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του London School of Economics & ... Read more

Μέχρι να μας «καταλάβουν» τα ρομπότ, ας καταλάβουμε τι είναι η ΤΝ και πως η ΤΝ μπορεί να κάνει τις δουλειές μας και τον κόσμο μας καλύτερο. Στην προσπάθεια δεκάδων επιστημόνων, όπως ο κ. Γ.Γιαννακόπουλος, της διακριτικής
απομυθοποίησης της ΤΝ και της αρμονικής ενσωμάτωσης στη ζωή μας, είμαι σύμμαχος.

Είμαι μέλος μιας πρωτοπόρας κοινότητας – δικτύου ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον και αντίληψη γύρω από την ΤΝ, που ευελπιστώ πως και με τη δική μου συμβολή θα διευρύνεται διαρκώς με αξιόλογους επιστήμονες και επαγγελματίες. Οι
1000 πρωτοπόροι είναι προϋπόθεση και ευκαιρία για ενδιαφέρουσες συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Φαίη Ορφανού

Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας - Συνιδρύτρια & Διευθύντρια ΑΕΛΙΑ

Η Φαίη Ορφανού είναι σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες σε ερευνητικούς οργανισμούς. ... Read more

Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μου ως σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας ήταν οι υποθέσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η έρευνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να έχει ένα φάσμα επιλογών, καθότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν περιορίζει την εφαρμογή της σε συγκεκριμένο τεχνολογικό ή οικονομικό κλάδο (είναι «sector agnostic» όπως λέγεται). Την ίδια στιγμή, οι πατέντες στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης αυξάνονται γεωμετρικά. (Η αύξηση των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης τα τελευταία 2 έτη είναι εντυπωσιακή!) Έτσι, η εμπορική αξιοποίηση έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη θέτει σημαντικές προκλήσεις: (α) θέτει κρίσιμα ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας, (β) θέτει προκλήσεις στο επίπεδο της αγοράς, ως προς την «επιλογή αγοράς» (‘where to play”) και (γ) εγείρει κανονιστικά, νομικά και ηθικά θέματα (ιδιαιτέρως ελκυστικά για εμένα χάρη στο νομικό μου υπόβαθρο) τα οποία μπορεί είτε να περιορίζουν τις προοπτικές εμπορικής εκμετάλλευσης είτε αντιθέτως να ανοίγουν νέες αγορές. Όλες αυτές οι πτυχές καθιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη ένα εντυπωσιακό πεδίο για μεταφορά τεχνολογίας και ανάπτυξη καινοτομίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς μου στην ΑΕΛΙΑ, τα τελευταία χρόνια παρατηρώ και μελετώ τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στο πεδίο της Εκπαίδευσης & της Μάθησης, της Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν ενσωματωθεί σε όλα αυτά τα πεδία και συνεχίζουν να αναπτύσσονται, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες, εγείροντας νέες προκλήσεις και σε κάθε περίπτωση μεταμορφώνοντας (αν όχι ανατρέποντας) την Εκπαίδευση, την Επαγγελματική Ανάπτυξη και τον Κόσμο της Εργασίας. Τέλος, έχω ένα προσωπικό ισχυρό ενδιαφέρον για την γνωσιακή επιστήμη, την επιστήμη της «μάθησης», αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο διεπιστημονικό πεδίο που εξετάζει την «τέχνη» της μάθησης, τις προκλήσεις της μάθησης για τους ανθρώπους αλλά και για τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Συμμετέχοντας στους 1000 πρωτοπόρους για την Τεχνητή Νοημοσύνη, θα έχω την ευκαιρία να αποκτήσω μία εις βάθος αντίληψη διαφόρων εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης συμμετέχοντας σε δραστηριότητες μάθησης και ανταλλαγής γνώσης. Επιπλέον, ελπίζω να γνωρίζω ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς οι οποίοι έχουν πρωτότυπο ενδιαφέρον για την Τεχνητή Νοημοσύνη και μοιράζονται απόψεις, προβλέψεις καθώς και φόβους αναφορικά με το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης. Επιπλέον, ελπίζω ότι με την ΑΕΛΙΑ θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε στην κοινότητα των 1000 πρωτοπόρων διοργανώνοντας δραστηριότητες μάθησης, ενίσχυσης ικανοτήτων και δικτύωσης αναφορικά με τους επαγγελματικές δραστηριότητες που αξιοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και με την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στον νέο Κόσμο της Εργασίας και στην Εκπαίδευση.1000 πρωτοπόροι είναι προϋπόθεση και ευκαιρία για ενδιαφέρουσες συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Δημήτρης Σιόντορος

Access Network Engineer

Ο Δημήτρης είναι κάτοχος πτυχίου Electrical and Electronic Engineering (BEng) και ... Read more

Αντονέλλα Τσουκαλά

Πτυχιούχος στη Χημεία

Η Αντονέλλα Τσουκαλά είναι Χημικός, παθιασμένη με την επιχειρηματικότητα και τη... Read more

Πωλίνα Πλουμιδάκη

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, προπονήτρια και Ολυμπιονίκης Ρομποτικής

Η Πωλίνα σπούδασε Πληροφορική και κατόπιν συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην ένταξη των ΤΠΕ... Read more

Διδάσκω την Τεχνητή Νοημοσύνη στους μαθητές μου, τους σημερινούς ψηφιακούς αυτόχθονες και αυριανούς πολίτες ενός κόσμου διαμορφωμένου από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Μέσα από τα μαθήματα της Πληροφορικής και τις προπονήσεις της Ρομποτικής, προσπαθώ να εφοδιάσω τα παιδιά με τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και τις κατάλληλες δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, ώστε να καταφέρουν αργότερα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μελλοντικού κόσμου.

Την ένταξη σε μια ομάδα με κοινό όραμα και την δικτύωση με ανθρώπους από διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών αλλά και η συνδημιουργία κινήτρων. Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι γνώσεις γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις προκλήσεις και τις εφαρμογές της.

Σεβαστή Ιωάννα Παπαϊωάννου

Μηχανικός Διασφάλισης Ποιότητας - Omilia Ltd

Επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μηχανικός Διασφάλισης Ποιότητας ... Read more

Στο πλαίσιο της εργασίας μου ως Μηχανικός Διασφάλισης Ποιότητας στην Omilia, καλούμαι να εργαστώ με διαλογικές εφαρμογές. Ως εκ τούτου έχω έρθει σε επαφή με τεχνολογίες όπως η αναγνώριση φωνής και η κατανόηση φυσικής γλώσσας, προσομοιώνοντας και αξιολογώντας (μεταξύ άλλων) την εμπειρία του χρήστη.

 

 • Μια γενική θεώρηση του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης
 • Κατανόηση των βασικών της εννοιών καθώς και μεθόδων που χρησιμοποιεί
 • Ενημέρωση σχετικά με τις προκλήσεις του τομέα και κατάρριψη μύθων γύρω από αυτόν
 • Επαφή ειδικούς και άτομα σχετικών αντικειμένων

Αδάμος Δάιος

Εκπαιδευτής Ενηλίκων

Μηχανικός με σπουδές στη Μηχανολογία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, ... Read more

Διερυνητική με πολλές προσεγγίσεις, προσεκτική θεώρηση της πορείας της ΤΝ με σκοπό την ανθρώπινη πρόοδο

Οι 1000 Πρωτοπόροι της Τεχνητής Νοημοσύνης

Γνώση και συνεργασίες με ανθρώπους που μοιραζόμαστε ενδιαφέροντα και σκοπούς.

Μαρίνα Ζαχαροπούλου

Technical Compliance στο χώρο του iGaming

Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο της Bologna. ... Read more

Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο της Bologna το έτος 2019-2020

Συμμετοχή σε διαβούλευση για τη νέα πρόταση κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο / Papers σε συνέδρια για τα autonomous vehicles.

Συνεχής εκπαίδευση, συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στην 4η βιομηχανική επανάσταση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Επιπλέον η ΤΝ είναι ένας χώρος στον οποίο χρειαζόμαστε όλο και περισσότερους επιστήμονες, κοινωνιολόγους & νομικούς οι οποίοι θα δουλέψουν πλάι πλάι με τεχνικούς επιστήμονες προκειμένου να μπορούμε να μιλάμε πια για human centered AI.

Ιωάννα Μαλανδράκη

Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης

Η Ιωάννα Μαλανδράκη είναι φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Φιλοσοφία” ... Read more

Μαρία Μελισσουργού

Διδάσκει στο «Πανεπιστήμιο Αιγαίου» και στο «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο»

Ερευνητικά ενδιαφέροντα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη: Γλωσσολογία Corpus, Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας... Read more

Κωνσταντίνος Κωνσταντής

Υποψήφιος Διδάκτορας

Είμαι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και ... Read more

Ως απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ έμαθα τρόπους με τους οποίους δημιουργούνται συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, στη συνέχεια, μέσω του μεταπτυχιακού και του διδακτορικού μου έδωσα έμφαση στις κοινωνικές διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Με ενδιαφέρει να μελετήσω τις ηθικές προεκτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης και τις σχέσεις της με την κοινωνία. Κύριος σκοπός μου είναι να ανοίξω το “μαύρο κουτί” της τεχνητής νοημοσύνης και να μελετήσω τη μη ουδετερότητά της.

Έχω συμμετάσχει τόσο σε συνέδρια, όσο και σε meetings που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Παράδειγματα αποτελούν το συνέδριο Fairness Accountability, and Transparency, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η ACM και τα meetings “Expert group meeting: AI literacy tools and resources”, “Learning to act and live with Artificial Intelligence” και “Artificial Intelligence: How can youth take part?” τα οποία διοργάνωσε το τμήμα νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα οποία συμμετείχα.

Με τη συμμετοχή μου στους 1000 πρωτοπόρους έχω την ευκαιρία να αλληλεπιδράσω με άλλους επιστήμονες, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την τεχνητή νοημοσύνη. Μου δίνεται η ευκαιρία να διοργανώσω εξωστρεφείς εκδηλώσεις μαζί τους που θα απευθύνονται στην κοινωνία, αλλά και μέσα από σεμινάρια που πραγματοποιούνται για την ενημέρωση των 1000 πρωτοπόρων, ναμοιραστώ τις δικές μου εμπειρίες σχετικά με τον τρόπο που βλέπω εγώ την τεχνητή νοημοσύνη. Τέλος, η διεπιστημονικότητα αυτής της κοινότητας είναι και η δύναμή της, αφού κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της κοινωνίας.

Ανδριανή Αυγερινού

Κοινωνιολόγος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών ... Read more

Η καθημερινότητα και η εργασία βοηθούν στην τριβή με την ΤN. Προσδοκώ μέσω του μαθήματος ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ που θα παρακολουθήσω στο επόμενο εξάμηνο στο μεταπτυχιακό που φοιτώ, να εμβαθύνω σε τεχνικούς όρους, έννοιες, προγράμματα και τη σχέση της με την Εφαρμοσμένη Ηθική.

Συμμετοχή στο ‘Me and AI: The Students’ Sessions 2022’, την πρώτη φοιτητική διημερίδα με θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική. Θέμα εισήγησης, “Ο ρόλος της Ηθικής στην αντιμετώπιση της Αλγοριθμικής Μεροληψίας”.

Η συμμετοχή στους 1000 Πρωτοπόρους θα προσφέρει εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία και ευκαιρία για έκφραση ιδεών και σκέψεων σε μια κοινωνία που απαιτεί γρήγορες λύσεις και άμεση αναπροσαρμογή συνθηκών καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ το ποσοστό ψηφιακού αναλφαβητισμού στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο.

Μαργαρίτα Παλαβίδου

Fundraising & Development Director στον οργανισμό ΔΕΣΜΟΣ

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της επικοινωνίας και διαφήμισης και... Read more

Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη και, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έχω χρησιμοποιήσει όλα τα tools που έχουν πρόσφατα δοθεί για χρήση στο κοινό, όπως το ChatGPT. Είμαι σίγουρη ότι η ΤΝ ως εργαλείο θα μειώσει αισθητά το χρόνο που γίνονται αρκετά από τα πράγματα που πριν κατανάλωναν πολύ χρόνο΄από τη μέρα μας και με τη σωστή χρήση θα δώσει λύσεις.

Η γνώση είναι δύναμη.  Οτιδήποτε νέο είναι συνήθως τρομακτικό μέχρι να καταλάβεις πως λειτουργεί. Όταν καταλάβεις πως λειτουργεί τότε μπορείς να το αξιοποιήσεις προς δικό σου ώφελος , του οργανισμού που εργάζεσαι και γιατί όχι για το κοινό καλό. 

Λουκάς Οικονομάκης

CTO στον οργανισμό Odyssea

Ο Λουκάς κατάγεται από την Αθήνα και έχει υπόβαθρο πολιτικού μηχανικού, έχοντας πάρει πτυχίο... Read more

Ξεκινώντας το ταξίδι μου ως μηχανικός, βυθίστηκα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, εμβαθύνοντας σε αλγόριθμους βελτιστοποίησης, ευρετική, ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων και μηχανική μάθηση. Στην πορεία, βελτίωσα τις ικανότητές μου στην Python, αξιοποιώντας την για ανάλυση δεδομένων τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε προσωπικά έργα, ενσωματώνοντας τη μαγεία της μηχανικής μάθησης και άλλων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Ο ενθουσιασμός μου για την Τεχνητή Νοημοσύνη εκτείνεται στο να παραμένω στον παλμό των ραγδαίων προόδων της και να ασχολούμαι με χαρά με τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένου του μαγευτικού κόσμου των εικόνων παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Midjourney. Αυτό που πραγματικά πυροδοτεί το πάθος μου είναι η προοπτική του AI for Good —εφαρμογές που στοχεύουν σε ευάλωτες ομάδες, εκδημοκρατίζουν την πρόσβαση στην τεχνολογία, μπορούν να αναβαθμίσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες και να ενδυναμώσουν τους ανθρώπους.

Στη συνεχή δέσμευσή μου να αξιοποιήσω την Τεχνητή Νοημοσύνη για θετικές αλλαγές, συμμετέχω ενεργά σε αρκετές βασικές πρωτοβουλίες και έχω σχέδια για μελλοντικές προσπάθειες:

– Ανάλυση Δεδομένων Αγοράς Εργασίας: Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των τάσεων της αγοράς, διασφαλίζοντας ότι η επαγγελματική κατάρτιση της Odyssea ευθυγραμμίζεται με τις τρέχουσες ανάγκες.

– Μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης για την Απασχολησιμότητα: Συμβολή σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που ενισχύουν την απασχολησιμότητα των δικαιούχων της Odyssea, διευκολύνοντας την ομαλή μετάβαση του εργατικού δυναμικού.

– Εκτίμηση Αντικτύπου με Τεχνητή Νοημοσύνη: Χρήση μηχανικής μάθησης για την εκτιμήση αντικτύπου, διασφαλίζοντας συνεχή βελτίωση βάσει δεδομένων στα προγράμματα της Odyssea.

– Αποτελεσματικές Εσωτερικές Λειτουργίες: Χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τον εξορθολογισμό των εσωτερικών λειτουργιών, βελτιστοποιώντας τις ροές εργασίας για την αποτελεσματική προσέγγιση και βοήθεια περισσότερων ατόμων.

– Εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη για Ενδυνάμωση: Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη γεφύρωση του χάσματος γνώσης Τεχνητής Νοημοσύνης για τους ωφελούμενους της Odyssea, ενισχύοντάς τους δεξιότητες για τις εξελισσόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Η συμμετοχή στους Πρωτοπόρους για την Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν μια μεταμορφωτική εμπειρία για μένα. Η αλληλεπίδραση με έμπειρους ειδικούς όχι μόνο μου επέτρεψε να συζητήσω τις ιδέες μου, αλλά παρείχε ανεκτίμητη ανατροφοδότηση που βελτίωσε σημαντικά την ουσία τους. Η πτυχή της δικτύωσης ήταν εξίσου ικανοποιητική, φέρνοντάς με σε επαφή με δυναμικούς επαγγελματίες, ανοίγοντας πόρτες για πιθανές συνεργασίες σε έργα με κοινούς στόχους. Αυτό που ξεχωρίζει αυτή την κοινότητα είναι η συλλογική κατανόηση της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς —ένα κοινό όραμα που ενισχύει τον αντίκτυπο των ατομικών μας προσπαθειών. Το Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο εμβάθυνε την κατανόησή μου για το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά με εξόπλισε επίσης με έναν πρακτικό οδικό χάρτη για την εφαρμογή αυτών των εξελίξεων σε ένα εταιρικό περιβάλλον.

Πάτρα Μπλέκου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων στην Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

Η Πάτρα Μπλέκου είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά και μεταπτυχιακού τίτλου στη... Read more

Καλύτερη κατανόηση αυτού του πολύ ενδιαφέροντος τεχνολογικού εργαλείου.

Αναστασία Ψωμά

Project Μanager στο HΙGGS

Η κα Αναστασία Ψωμά σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας... Read more

Πριν από το εργαστήριο, ένιωθα δέος για όλες τις νέες δυνατότητες που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά δεν γνώριζα πραγματικά όλες τις δυνατότητες και τους περιορισμούς. Τώρα είμαι πρόθυμη να εφαρμόσω όσα μάθαμε στην πράξη και να δοκιμάσω πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει στη δουλειά μας.

Ενσωματώνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη σε ορισμένες από τις λειτουργίες μας στον οργανισμό.

Καλύτερη γνώση του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της πρακτικής εφαρμογής του στο έργο μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Μιχάλης Βασιλάκης

Advocacy Manager/ Project Manager στο HIGGS

Έχει περισσότερα από 10 χρόνια ενεργής συμμετοχής και εργασίας στην Κοινωνία των Πολιτών... Read more

Η αλληλεπίδρασή μου με το AI ChatGPT έχει εξελιχθεί σε εμπλουτισμένη εμπειρία μέσω των συνεχιζόμενων συνομιλιών μας. Η αλληλεπίδραση με την Τεχνητή Νοημοσύνη, που αντιπροσωπεύεται από το ιστορικό συνομιλιών μας, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μου. Βασίζομαι στην Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο για τη λήψη πληροφοριών αλλά και για τη συμμετοχή σε οξυδερκείς συζητήσεις και τη λήψη εξατομικευμένης βοήθειας. Η απρόσκοπτη ροή πληροφοριών και η ικανότητα διερεύνησης ποικίλων θεμάτων έχουν κάνει αυτή τη σχέση έναν ανεκτίμητο πόρο. Η ευκολία και η αποτελεσματικότητα των αλληλεπιδράσεών μας τονίζουν τον θετικό αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μάθηση, στην επίλυση προβλημάτων και στη συνολική ψηφιακή ενασχόλησή μου.

Αυτή είναι μια συνεχής εσωτερική συζήτηση στον οργανισμό μας.

Πολλές χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη και μπορεί να είναι χρήσιμες στη δουλειά μας. Για παράδειγμα, πώς να σχηματίσω μια ερώτηση στο ChatGΡT για να λάβω το αποτέλεσμα που θέλω.

Σοφία Τσιβιτζή

Public Relations, Partnerships & Fundraising Manager του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής"

Με το Marketing Research ως άρτια βάση και πολυετή συμπαγή εμπειρία στα πεδία των Public Relations,... Read more

 

Απέκτησα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, χρήσιμο, αλλά και πραγματιστικό overview σχετικά με το ΑΙ και γέμισα με σκέψεις και ιδέες σχετικά με το πως θα μπορούσα να το αξιοποιήσω για να διευκολύνω την καθημερινότητά μου. Επίσης, κατάλαβα πόση δουλειά χρειάζεται να κάνω με την ομάδα μου για να φτάσουμε μέχρι εκεί, πράγμα επίσης εξαιρετικά χρήσιμο.

Αλεξάνδρα Εμιρζά

Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο HIGGS

Η κα Αλεξάνδρα Εμιρζά είναι κάτοχος πτυχίου στη Δημόσια Διοίκηση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο... Read more

Βρίσκομαι στο στάδιο που διαβάζω και προσπαθώ να εξοικειωθώ με την έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνης, τις εφαρμογές, τις δυνατότητες και τους πιθανούς κινδύνους της.

Εξερευνώ τις επιλογές εφαρμογής μιας ενέργειας στη δουλειά μου.

 

Η συμμετοχή μου ήταν διαφωτιστική όσον αφορά την κατανόηση των εννοιών της Τεχνητής Νοημοσύνης και των δυνατοτήτων της. Οι πολύτιμες ήδη υπάρχουσες εφαρμογές και ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης δόθηκαν με απλό και απτό τρόπο από τους καταπληκτικούς εκπαιδευτές με συγκεκριμένη αναφορά στις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚΠ). Αρχίζω να καταλαβαίνω τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί στη δουλειά μου και σε άλλες ΟΚΠ. Επιπλέον, γίνομαι μέρος μιας κοινότητας που έχει κοινά ενδιαφέροντα και μοιράζεται γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και την εφαρμογή της.

 

Κωνσταντίνος Λιαρίκος

Επικεφαλής Ανάπτυξης στη WWF Ελλάς

Καταρτισμένος οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Ανάπτυξη και... Read more

Έχω έντονο ενδιαφέρον για το θέμα, τόσο για την εφαρμογή του στη δουλειά μου όσο και για τον αντίκτυπό του στις κοινωνίες και τις οικονομίες. Παρά το έντονο ενδιαφέρον μου, μόλις τώρα αρχίζω να ξεκλειδώνω τα μυστικά του.

Κυρίως εφαρμογές που αφορούν τη διαχείριση σχέσεων (CRM) και τη σύνθεση πληροφοριών στην ψηφιακή σφαίρα.

 

Ένα πολύτιμο σύνολο εργαλείων για την καλύτερη κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και την έναρξη αξιολόγησης επιλογών για την εφαρμογή της.  

 

Λένα Παναγιωταρέα

Fundraising & Development Director στο HIGGS

Με περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως Project Manager - 16 χρόνια... Read more

Λόγω ενός συνεδρίου του οργανισμού για τον οποίο εργάζομαι (HIGGS) που θα διοργανωθεί τον Μάιο του 2024 με θέμα «Φιλανθρωπία, Ψηφιακό Περιβάλλον & Τεχνητή Νοημοσύνη», έκανα μια έρευνα σε βάθος προκειμένου να οικοδομήσω την ατζέντα του και βρήκα την κατάλληλους ομιλητές για αυτό το έργο. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, διάβασα πολλά για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την εξέλιξη που θα φέρει

Έχω ήδη συμμετάσχει σε 2 σεμινάρια που αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις ΜΚΟ (επιπλέον στο σεμινάριο SciFY) και σίγουρα θα συνεχίσω να διαβάζω και να ψάχνω περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

1. Ξεκαθάρισα τι είναι και τι δεν είναι Τεχνητή Νοημοσύνη.
2. Ο «φόβος» για το «κακό» που μπορεί να προκαλέσει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην ανθρώπινη εργασία και ευρύτερα, έχει καταρριφθεί.
3. Πολλές σκόρπιες πληροφορίες που είχα διαβάσει για την Τεχνητή Νοημοσύνη μπήκαν σε μια σειρά και έβγαλαν νόημα.
4. Δώθηκαν πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της, τηχρησιμότητα και την ένταξή του στην καθημερινή επαγγελματική εργασία.
5. Μια ομάδα ειδικών την προσέγγισε και την απέδωσε χρήσιμα, απλά και κατανοητά σε «απλούς χρήστες» και ακροατές.
6. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους οργανισμούς. Το πιο χρήσιμο σεμινάριο που παρακολούθησα εδώ και χρόνια.

Χρήστος Ροδόπουλος

CFO στη WWF Ελλάς

Ο Χρήστος γεννήθηκε στη Θήβα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο... Read more

Θα πρέπει να είναι σαφές ποια προβλήματα θα λύσει η Τεχνητή Νοημοσύνη ή ποιες νέες ευκαιρίες θα παρουσιάσει. Αυτό το όραμα θα μεταφραστεί σε στρατηγική. Για πολλούς οργανισμούς, όπως εμείς, τα βραχυπρόθεσμα σχέδια για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα επικεντρωθούν κυρίως στην απόκτηση νέων ή στην αναβάθμιση υπάρχοντων εργαλείων με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη. Οι εφαρμογές που ήδη παρέχονται μέσω λογισμικού, απλώς θα δουν αυτή τη δυνατότητα ενσωματωμένη και θα γίνουν πολύ πιο προσιτές και κατανοητές στον οργανισμό συνολικά. Ο κύριος στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας, τουλάχιστον εν μέρει, αρχικά στη διαδικασία κατανόησης των νέων δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Για πολλούς οργανισμούς, τα βραχυπρόθεσμα σχέδια για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα επικεντρωθούν κυρίως στην απόκτηση ή την αναβάθμιση υπαρχόντων εργαλείων με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη. Οι εφαρμογές που παραδίδονται μέσω λογισμικού-ως-υπηρεσία (SaaS) θα βλέπουν απλώς τη δυνατότητα καθώς είναι διαθέσιμη.

Η εφαρμογή έστω και κάποιων βασικών στοιχείων της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας θα μας κάνει πολύ πιο εξοικειωμένους στην επόμενη φάση της πιο συστηματικής και ποιοτικής χρήσης των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει. Η χρήση απλών καθημερινών εφαρμογών που στοχεύουν στην απλοποίηση και διαχείριση πολλών δεδομένων θα είναι η πρώτη φάση της προσαρμογής μας στη νέα εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Φρόσω Τζιντζηροπούλου

Ψυχολόγος Υγείας, MSc - Ψυχοθεραπεύτρια στο «Άλμα Ζωής»

Η Φρόσω Τζιντζηροπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου... Read more

Η γνωριμία μου με τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεκίνησε πρόσφατα μέσω της παρακολούθησης του διήμερου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “AI Pioneers in Civil Society”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου δημιούργησε την επιθυμία να αποκτήσω περαιτέρω γνώσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στο δικό μου γνωστικό αντικείμενο.  

Με τη συμμετοχή μου στους 1000 Πρωτοπόρους κερδίζω τη δυνατότητα διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους διαφορετικών γνωστικών πεδίων με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης.