Υποστήριξη “1000 Πρωτοπόροι TN” από Latsis Foundation

To Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υποστηρίζει την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας “1000 Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη” – Ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους

O βραβευμένος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Science For You – SciFY με χαρά ανακοινώνει ότι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υποστηρίζει την πρωτοβουλία “1000 Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα”. Χάρη στην υποστήριξη αυτή, δεκάδες άτομα θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν μέχρι το τέλος της χρονιάς στην Τεχνητή Νοημοσύνη και να ενταχθούν σε ένα δίκτυο πρωτοπόρων, στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα να υποστηρίξει το εγχείρημα, σε έναν τομέα που αλλάζει την καθημερινότητά μας, αυτόν της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος, δήλωσε: «Το Ίδρυμα, επενδύοντας στην ανάπτυξη ψηφιακών και ήπιων δεξιοτήτων (soft skills),αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια της SciFY, η οποία στόχο έχει να δημιουργήσει μία κοινότητα ανθρώπων που θα βρίσκονται σε θέση να κατανοήσουν τις προκλήσεις που θέτει η Τεχνητή Νοημοσύνη στη ζωή όλων μας αλλά και να ανταποκριθούν σε αυτές με καινοτόμους τρόπους που θα δημιουργούν αξία.»

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Social Impact Manager της SciFY τόνισε: “Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που θέλουν να καινοτομήσουν, αλλά δεν πρέπει να εστιαζόμαστε μόνο σε αυτό. Αλλάζει τις ζωές όλων μας, επηρεάζοντας από τον τρόπο που οδηγούμε και αγοράζουμε έως τον τρόπο που διεξάγεται η επιστημονική έρευνα. Γι’ αυτό εργαζόμαστε με διάφορες κοινωνικές ομάδες σχεδιάζοντας μαζί τους εκπαιδευτικά προγράμματα στην ΤΝ  και εκπαιδεύοντας τους πρώτους Πρωτοπόρους στην Ελλάδα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την ομάδα των 1000 Πρωτοπόρων. Χάρη στη στήριξη αυτή, ήδη έχουμε αναλύσει τις ανάγκες εργαζομένων και πολιτών και προχωράμε άμεσα σε εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου με μόνο ένα συμβολικό κόστος.”

Πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στους 1000 Πρωτοπόρους;

Στο website https://ai-in-greece.scify.org/ μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να βρουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή τη φιλόδοξη πρωτοβουλία, να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και να συνεργαστούν και να καινοτομήσουν. 

Ειδικά για Εταιρείες – Οργανισμούς, υπάρχει η δυνατότητα χορηγίας των “1000 Πρωτοπόρων”.
Το έργο υλοποιείται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY και  το ahedd Digital Innovation Hub του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννου Σ. Λάτση και σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.